Skip to main content

Pinhoe Primary School, Exeter

This Church of England primary school was built on the steeply sloping and constrained playing field of the existing school, which continued in operation until completion of the new building.

It was built to high environmental standards, including such features as thermally massive internal construction, wind-catchers and sun-pipes, extensive green roof, and local materials.  The design features solar shading and linkages from classrooms to individual outside teaching spaces, while creative use of the sloping site provides an 'amphitheatre' for informal gathering and performance activities.

A good example of co-operative management, it was built in tandem with St Nicholas School (featured separately), a Roman Catholic replacement school, sharing overall project management and a common building contractor.  This led to a number of common features which allowed economies of scale, to the benefit of both schools.